Norfolkline neemt ferry naar Schotland over

Redactie KW

De ferrymaatschappij Norfolkline neemt de veerdienst tussen Zeebrugge en het Schotse Rosyth over. Dat schrijven de kranten De Tijd, De Standaard, Het Nieuwsblad en De Morgen donderdag. De populaire lijn werd eerder deze week stopgezet door uitbater Superfast, wat een streep door de rekening betekende voor beide havens.

“Vanaf april volgend jaar wordt het traject hervat”, zegt Joachim Coens, havenbaas van Zeebrugge. Het Griekse Superfast liet in mei al weten dat het wegens de dure olie en de schommelende koers van de pond de lijn tussen Zeebrugge en Rosyth niet meer zou openhouden.

De stopzetting was vooral een streep door de rekening voor de haven van Rosyth, nabij de Schotse hoofdstad Edinburgh. Zeebrugge-Rosyth was de enige passagierslijn uit Europa die Schotland aandeed. De interesse bewijst volgens Coens dat de lijn rendabel is. “Daar zijn de basislading en het aantal passagiers voldoende groot voor.” De ferry kon volgens het gespecialiseerde Travel Magazine afgelopen zomer nog bogen op een passagiersbezetting van 100 procent, goed voor 27.500 reizigers. Buiten het seizoen zou de bezetting tussen 60 en 70 procent liggen. Sinds 2002 verscheepte de lijn 918,448 passagiers en 190,864 cargo-eenheden. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier