Norbert Wallaert vervangt Brigitte Monbaliu

Redactie KW

Op de komende gemeenteraad zal Brigitte Monbaliu ontslag nemen uit de gemeenteraad en opgevolgd worden door Norbert Wallaert.

“Als lijsttrekker wou Brigitte haar verantwoordelijkheid opnemen ten aanzien van de mensen die voor haar kozen. Maar het is algemeen geweten dat het hart van Brigitte in het OCMW ligt waar de sociale materies volop aan bod komen, ” laat CD&V Blankenberge weten.

Brigitte Monbaliu: “Met mijn jarenlange ervaring binnen die sector zal ik de meerderheid nauwlettend in de gaten houden want we zien dat er volop gesnoeid wordt in de sociale tegemoetkomingen. Dat werd recent duidelijk met het beperken van de gratis huisvuilzakken voor gezinnen en alleenstaanden. Ook het terugschroeven van het aantal taxicheques van 20 naar 10 voor personen die 60 jaar of ouders zijn is een bezuinigingsmaatregel”.

In de gemeenteraad wordt de CD&V-ploeg aangevuld met Norbert Wallaert. Norbert Wallaert: “Ik zal mij onder andere inzetten op de dossiers qua milieu en tewerkstelling en dit vooral georiënteerd op de toeristische sector en de Zeebrugse haven. Enkele van mijn stokpaardjes zijn het behoud van de groencontainers, het verbeteren van de dienstverlening op het containerpark, de havenarbeid, uitbouw van een flexibele tewerkstelling in de horeca.”

(BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier