Noordkaapreiziger terug na fietstocht van 9.000 kilometer

Redactie KW

Deze namiddag is adjudant Danny Cambré, na een tocht van 4 maanden en 9.000 km met de fiets naar de Noordkaap heen en terug, weer aangekomen in Ieper. Hij werd er opgewacht door familie, vrienden en collega’s-militairen. Danny, die een verwoed fietser is, heeft deze langste tocht uit zijn loopbaan alleen ondernomen. Hij overnachtte in jeugdherbergen, op campings en nu en dan ook bij particulieren, die hem onderdak aanboden.

De tocht verliep eerder moeizaam, omdat het in Scandinavië de slechtste zomer in jaren is geweest, met veel regen, wind en koude. De laatste kilometers tot aan de Noordkaap moest hij zelfs naast zijn fiets stappen omwille van de striemende regen en wind.

Cambré ondernam deze tocht ten voordele van het Kinderkankerfonds van het UZ Leuven, waar een dochter van een collega van hem vorig jaar werd verzorgd tot aan haar dood. De opmerkelijke fietstocht heeft via de verkoop van steunkaarten en stortingen 6.680 euro opgebracht. Dit bedrag werd deze namiddag overhandigd aan een vertegenwoordiger van het Kinderkankerfonds.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier