Noordbrug in Kortrijk geopend

Redactie KW

Met de officiële opening van de Noordbrug is de vijfde van zeven nieuwe bruggen in het centrum van Kortrijk een feit. Ze moeten er samen met de verdieping van de Leie voor zorgen dat er tegen het einde van het jaar schepen van 1350 ton door Kortrijk kunnen varen. Zo wordt de stad deel van de internationale Schelde-Seine verbinding. Aan de afbraak van de Gerechtshofbrug en de bouw van de Noordbrug is net geen drie jaar gewerkt. Al die tijd leefden de bewoners van Overleie afgesloten van het centrum.

De bouw van de Noordbrug heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. Er was ondermeer een speciaal transport over het water nodig om de brug in Kortrijk te krijgen en bij tests enkele weken geleden bleek nog dat de bussen van De Lijn er niet over konden. Maar die problemen zijn nu van de baan.

De bouw van de Noordbrug heeft 5 miljoen euro gekost, een investering van ondermeer de Stad en de Vlaamse Regering. Eind van de maand start de volgende fase van de Leiewerken met de afbraak van de Budabrug.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier