Noord-Franse fietsdieven op heterdaad betrapt in stadscentrum van Brugge

Redactie KW

De voorbije nacht werden door de lokale politie Brugge drie Noord-Franse dieven opgepakt. Brugge wordt al enige tijd geplaagd door dergelijke vorm van criminaliteit en de bestrijding van fietsdiefstallen is dan ook een van de prioriteiten in het zonaal veiligheidsplan.

Een bewoner van de Brandstraat hoorde deze nacht vreemde geluiden in zijn straat. Toen hij buiten ging kijken bemerkte hij dat zijn fiets van tegen zijn gevel was verdwenen en deze van zijn buurman midden de straat lag.

Verdachte personenwagen

Een alerte politiepatrouille trof kort daarop in de Zuidzandstraat een geparkeerde personenwagen aan met Franse nummerplaat, met een vrouw achter het stuur. In het voertuig lagen twee fietsen, waarvan één voldeed aan de beschrijving van de in de Brandstraat gestolen fiets. In het voertuig werd verder materieel aangetroffen voor het plegen van deze diefstallen.

De vrouw was blijkbaar in het gezelschap van twee mannelijke mededaders die kort nadien door de politiepatrouilles in het stadscentrum konden worden opgepakt. De drie Franse verdachten werden op bevel van de parketmagistraat gearresteerd.

Stap in de goede richting

Burgemeester Moenaert is bijzonder verheugd met deze arrestaties. Brugge is al enige tijd geplaagd door dergelijke vorm van criminaliteit en de bestrijding van fietsdiefstallen is dan ook een van de prioriteiten in het Zonaal Veiligheidsplan.

Hij geeft verder aan dat het aantal geregistreerde aangiftes van fietsdiefstallen een duidelijk dalende lijn vertoont. Zo werden er de eerste vier maand van vorig jaar 372 aangiftes geregistreerd tegenover 263 voor dit jaar. Ook tussen 2010 en 2011 werden al 258 fietsdiefstallen minder aangegeven. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier