Noodbrug bij Overleie voor velen te steil

Redactie KW

De tijdelijke noodbrug over de Leie, die de wijk Overleie met het stadscentrum van Kortrijk moet verbinden, is vooral voor oudere mensen en fietsers niet echt een goeie oplossing. Om de brug te bereiken moet je heel wat trappen doen, en niet iedereen ziet zo’n klauterpartij meteen zitten.

Waterwegen en Zeekanaal wou nochtans de bewoners van de wijk Overleie een extra service aanbieden. Nu de Budabrug wordt gesloopt, wouden ze vermijden dat ook voetgangers en fietsers een omweg moesten maken via de Collegebrug. Maar hun tijdelijk alternatief oogst weinig bijval. Het stadsbestuur wil daarom nu samen zitten met De Lijn om een tijdelijke busverbinding tussen de wijk Overleie en het stadscentrum in te leggen. Schepen Guy Leleu: “We moeten ook kijken naar ouderen, andersvaliden en mensen met kinderwagens. Daarom hebben we morgen een afspraak met De Lijn om nog een betere verbinding te maken tussen Overleie en de stad.”

De Budabrug wordt gesloopt om de doortocht van grotere schepen door Kortrijk te verbeteren. De nieuwe brug moet over twee jaar klaar zijn.

(BS/KB)

Meer hierover in het nieuws op WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier