“Nood aan klassieke studentenkamers in Brugge”

Redactie KW

Er is in Brugge nood aan klassieke studentenkamers terwijl er vooral een ruime keuze is aan studio’s. Dat is één van de onderwerpen die tijdens een infoavond voor verhuurders van studentenkamers in het KHBO Brugge aan bod kwam. Het initiatief ging uit van de diensten studentenvoorzieningen van de twee Brugse hogescholen KHBO en Howest.

Studenten verkiezen tegenwoordig een eerder bescheiden betaalbare kamer en dicht bij de campus. Ook een gemeenschappelijke keuken en living zijn veel gevraagd. Die vraag heeft ook te maken met de huurprijs want in vergelijking met andere West-Vlaamse studentensteden is Brugge duur.

“We merken dat er heel wat studio’s daar hoog op inspelen en daardoor kunnen de prijzen nog al eens oplopen van 420 tot 450 euro op maandbasis. Zij drijven eigenlijk de prijs de lucht in,” zegt Kristie De Fauw (KHBO).

Investeren in studentenkamers is voor het beleid een interessante vorm van herbestemming van oude gebouwen in de Brugse binnenstad. De kamermarkt wordt bijgehouden in een databank.

“We zien sinds we in februari online zijn daar heel wat studenten gebruik van maken. We merken ook dat ze lang op de website blijven en dat betekent dat ze op zoeken zijn naar de kamer die het best bij hen past,” aldus Chris Mestdagh van Howest.

Dit academie jaar telt Brugge 6.500 studenten. Uit cijfers van de stedelijke dienst onderwijsbeleid blijkt dat 1 op 4 studenten in Brugge op kot zit.

(BV/ABO)

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond op het Focus-nieuws

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier