Nog voor nieuwjaar uitsluitsel over Loppem?

Redactie KW

De ontsluiting en afbakening van het Chartreusegebied is een onderdeel van de afbakening van het grootstedelijk gebied Brugge. Daarin staan ook de mogelijke locaties voor een nieuw voetbalstadion in de regio beschreven. Het feit dat de minister nu al aangeeft dat de Chartreuse wordt ingericht, betekent onrechtstreeks dat het haast onmogelijk is dat er een stadion komt in Loppem. Want dan moet het hele Chartreusegebied worden hertekend.

De Chartreuse is een van de locaties die in het Milieu-effectenrapport wordt onderzocht als mogelijke locatie voor een nieuw voetbalstadion. Maar zoals de minister de plannen vanmorgen in Brugge voorstelde, ziet het er niet naar uit dat het stadion daar komt. En ook de site Loppem krijgt het moeilijk.

Daarbij komt dat, als het stadion toch nog in Loppem zou worden ingepland, alle plannen voor het Chartreusegebied moeten worden hertekend. Blijft enkel de Blankenbergsesteenweg over. Al wil de minister niet vooruitlopen, zegt ze vanavond in het Focus-WTV Nieuws.

De Vlaamse Regering wil voor eind van dit jaar het grootstedelijk gebied Brugge afbakenen, en dus ook een beslissing nemen over een eventueel nieuw stadion.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier