Nog veel plaats op campings aan de kust, maar echte kampeerder blijft niet weg

Redactie KW

Een vakantie in eigen land lijkt bij dit koele zomerweer niet zeer aantrekkelijk. Wie dan nog eens op een camping geboekt heeft, beklaagt zich dat misschien of annuleert zelfs z’n reservatie. Op camping De Blekker in Koksijde is in elk geval nog veel plaats. Maar een bezoekje ter plaatse leert dat echte campingliefhebbers de regen en wind er bijnemen. De uitbater windt er geen doekjes om: het weer kan beter, klachten over het weerbericht vindt hij overdreven.

Op camping De Blekker in Kosijde is plaats voor meer dan honderd gezinnen. Uitbater Willy Van Elverdinghe staat al 27 jaar klaar voor zijn kampeerders, al zijn er dat momenteel niet zo veel. “De bezettingsgraad is minder dan de helft. De mensen vertrekken sneller en mensen die gereserveerd hebben komen niet”, zegt hij.

Riet Pillen komt hier al tien jaar, maar het is voor het eerst dat ze de hele maand blijven. “Soms denk ik dat ik aan de verkeerde kant van Europa zit. In Spanje, Portugal en Frankrijk is het 32 graden. Zo warm hoeft voor mij ook niet, maar dit weer is niet zo leuk” zegt de Leuvense.

Klachten weerbericht

De kustgemeentes en de pretparken schieten met scherp op de weerberichten Willy vindt de klachten overdreven, al kunnen de weermannen misschien wel iets toevoegen aan hun weerpraatje.” We zitten nu in één van de gezondste periodes van het jaar aan zee en dat vergeet men erbij te zeggen. Er is veel jodium in de lucht”.

Aan de kust zijn een honderdtal campings, de meeste verdienen vooral aan klanten met een vaste stek en die komen sowieso.

(K.B./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier