Nog steeds geen uitbater voor Oostendse luchthaven

Redactie KW

In tegenstelling tot wat begin dit jaar werd verkondigd, is er nog steeds geen overeenkomst bereikt met de enige overblijvende kandidaat-overnemer voor de luchthaven. Het ziet er ook naar uit dat de Raad van State de milieuvergunning zal vernietigen.

Er is nog steeds geen witte rook voor de aanstelling van een privé-uitbater voor de regionale luchthaven Oostende. Nadat begin dit jaar het voorstel van de groep Ensor (een vennootschap rond de Oostendse havens, de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en Vinci Park, N. v. d. R.) niet werd weerhouden, bleef alleen de kandidatuur van het Franse Egis over. Fernand Desmyter, topambtenaar bij het Vlaams departement Mobiliteit en Openbare Werken, kondigde in februari in het Vlaams parlement aan dat het bestek zou overgemaakt worden aan Egis, die dan zes weken tijd kreeg om een best and final offer in te dienen. “Het is de bedoeling om uiterlijk tegen mei de onderhandelingen rond te hebben”, klonk het toen optimistisch.

Deadline niet gehaald

Maar het ziet er nu naar uit dat ook die deadline niet gehaald zal worden. Het kabinet van minister Crevits is karig met commentaar. “De onderhandelingen met de kandidaat-exploitant zijn nog bezig”, wil woordvoerster Katrien Rosseel alleen kwijt.

Wiloo, de Werkgroep Impact Luchthaven Oostende op de Omgeving, laat intussen weten dat de auditeur van de Raad van State opnieuw heeft geadviseerd om de milieuvergunning van de luchthaven te vernietigen.

(DVL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier