Nog niets beslist over kruispunt Torhoutbaan-Diksmuidebaan

Redactie KW

Het kruispunt van de Torhoutbaan en de Diksmuidebaan wordt aangepakt, maar er is nog niet beslist wanneer en ook niet of er een rotonde of verkeerslichten zullen komen. Dat leerde Vlaams volksvertegenwoordiger Bart Tommelein (Open VLD) uit een vraag aan Vlaams minister Hilde Crevits.

Begin februari vond een overleg plaats tussen het gemeentebestuur en de Vlaamse overheid omtrent het kruispunt van de N33 en de N363, dat zich op Ichtegems grondgebied, maar vlakbij de Torhoutse wijk en het kasteeldomein Wijnendale bevindt.

Lichten of rondpunt?

Bart Tommelein vroeg Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits – bevoegd voor beide gewestwegen – nu om een stand van zaken in het dossier. Er is nog niet beslist of er een rotonde dan wel verkeerslichten zullen komen. Het is momenteel wachten op de opmaak van verschillende ontwerpvarianten, die op basis van tellingen van het verkeer en de beschikbare ruimte zullen worden opgemaakt. Een precieze timing voor de werken ligt nog niet vast, maar de Vlaamse overheid heeft wel al een budget voorzien van 2,5 miljoen euro.

(HH)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout) van vrijdag 27 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier