Nog meer cameratoezicht in centrum Roeselare

Redactie KW

In het centrum van Roeselare komt nog meer cameratoezicht. De stad doet dat omdat de uitgaansbuurt uitgebreid is en ze wil het traject van het uitgaansleven volledig kunnen bekijken. Daarnaast zal de stad ook intelligente camera’s uitproberen. Dat zijn camera’s die zelf inzoomen op verdachte handelingen.

In de stad Roeselare hangen nu 6 camera’s in het centrum. Recent kreeg ook het Alfons Blommeplein bewaking. De camera houdt de Delaerestraat en de Sint-Alfonsusstraat in de gaten, een uitgaansbuurt. Op het Polenplein, De Botermarkt , de Grote Markt en de Zuidstraat hangen al langer camera’s. En de cameradekking wordt straks nog groter.

Burgemeester Luc Martens: “Het is niet zo dat de feiten zijn toegenomen, integendeel, maar het zijn kwetsbare zones. Het zijn zones waar vooral in het weekend flink wordt uitgegaan en waar mensen wel eens boven hun theewater zijn. Het zijn ook straten waar mensen dwalen. Men start in de ene straat om aan de andere kant van het centrum te eindigen.”

De stad start straks ook met een proefproject met intelligente camera’s dat zijn camera’s die zelf inzoomen op verdachte mensen, en die ook linken maken met de databank van de politie. Ook elders in de zone raken camera’s trouwens steeds meer ingeburgerd. In Izegem bijvoorbeeld komt er naast die in de stationsbuurt ook heel binnenkort één op de markt.

(KB/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier