Nog geen vonnis rond btw-fraude bij telecombedrijf

Redactie KW

De Brusselse correctionele rechtbank heeft nog geen vonnis geveld in het proces over de vermeende btw-fraude bij het failliet gegane telecombedrijf Tele-West International. Dat bedrijf startte in 1997 in Roeselare, maar verhuisde vier jaar later naar Zaventem.

De rechtbank wil eerst nog een getuige verhoren en heeft daarvoor de debatten heropend. De getuige zal op 17 september aan het woord komen. Tele-West eind 2005 zo’n 3.000 professionele en particuliere klanten aan een sectorgenoot, en nauwelijks enkele maanden later ging het op de fles.

Volgens het Brusselse parket zou er in die laatste jaren op grote schaal gefraudeerd zijn met de levering van belminuten aan binnenlandse callshops. Die betaalden hun facturen cash en dat geld zou op aparte rekeningen beland zijn. Bovendien werden die leveringen gefactureerd alsof het om buitenlandse afnemers ging, waardoor Tele-West International de btw kon ontduiken. Het totale bedrag van de btw-fraude zou 1.676.000 euro bedragen.

De twee voormalige zaakvoerders, beiden Nederlanders, beweren dat ze niet op de hoogte waren van de fraude en wijzen met een beschuldigende vinger naar een werknemer van de verkoopafdeling. Die houdt vol dat hij enkel instructies volgde. Het drietal riskeert celstraffen van 1 tot 3 jaar.

(belga/jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier