Nog geen rechtstreekse treinverbinding tussen Roeselare en Brussel

Redactie KW

De NMBS heeft nog geen beslissing genomen over een mogelijke rechtstreekse treinverbinding tussen Roeselare en Brussel. Dat heeft minister van overheidbedrijven Paul Magnette geantwoord op een parlementaire vraag van volksvertegenwoordiger Tanguy Veys (Vlaams Belang), die later dit jaar opkomt in Blankenberge.

Wie nu vanuit Roeselare met de trein naar Brussel wil, moet overstappen in Brugge, Kortrijk of Lichtervelde. Dat is goed voor een gemiddelde reistijd van anderhalf uur. Burgemeester Luc Martens van Roeselare liet zich eerder al ontvallen dat zowel de NMBS als de Vlaamse regering een rechtstreekse treinverbinding belangrijk vinden. “Als de Vlaamse regering bereid is om te helpen betalen dan komen die werken hoog op de lijst te staan van Infrabel, al kunnen de werken pas in 2016 of 2017 uitgevoerd worden.”, zei hij.

Volgens minister Magnette werkt de NMBS in nauw overleg met Infrabel aan de voorbereiding van een nieuw vervoersplan voor december 2013. In dat kader wordt ook een mogelijke rechtstreekse verbinding onderzocht tussen Roeselare en Brussel. Maar op dit ogenblik zijn er nog geen beslissingen genomen.

Voorbarig

Tanguy Veys : “Als het plan pas in december 2013, een jaar voor de Vlaamse verkiezingen, wordt bekendgemaakt dan zal de spaarpot wel leeg zijn. Ik vrees dat de inwoners van Roeselare, die hopen deze treinverbinding in 2016 of 2017 gerealiseerd te zien, op hun honger zullen blijven zitten. In dat opzicht is het toch voorbarig dat de burgemeester ter zake nu al een ballon opliet”, zegt hij.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier