Nog geen plaatsen te kort in drukke nachtopvangcentra

Redactie KW

West-Vlaanderen – Met het koude weer komt de problematiek van de daklozen ook weer schrijnend in beeld. In de meeste steden is nachtopvang voorzien door het OCMW en ook defensie heeft 8 bedden in de marinekazerne van Zeebrugge. Het ziet er naar uit dat er bij ons geen mensen op straat moeten slapen. Alles lijkt onder controle.

Kortrijk

In vergelijking met vorig jaar waren er in de nachtopvang van Kortrijk al bijna driemaal zoveel overnachtingen. Sinds enkele dagen is het winternoodplan van kracht en zijn er 15 in plaats van tien bedden. Op twee weken tijd waren daar al 92 overnachtingen. Vorig jaar waren dat er nog maar 32.

Brugge

In Brugge zorgt het OCMW voor opvang. Er zijn nu niet meer daklozen dan anders maar er is wel extra plaats, zegt men daar. Geen problemen ook daar dus.

Oostende

In Oostende start de nachtopvang pas vandaag. Imagine kan 20 mensen opvangen en er zijn ook nog enkele privé-initiatieven.

West-Vlaanderen

De gouverneur, de burgemeesters en de provinciecommandant van het leger plegen straks overleg om maatregelen voor daklozen bij ons te bespreken. Defensie heeft nog 8 bedden voor daklozen in Zeebrugge als er elders geen plaats meer zou zijn. Momenteel lijkt hier dus alles onder controle.

(KV/KB/BS)

Meer over dit onderwerp in het journaal van FOCUS-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier