Nog geen einddatum in zicht voor werken in Boninvest Brugge

Redactie KW

Er is nog geen einddatum in zicht voor de werken in de Boninvest in Brugge.

Aquafin brak twee jaar geleden de straat open voor de bouw van een watercollector. Maar problemen met een onstabiele ondergrond en cement die in de riool en persleidingen kwam, zorgden voor grote vertragingen. Daarbij komen nog eens de financiële problemen van de hoofdaannemer. Natalie Versele: “Concreet betekent dat moeilijkheden bij bepaalde leveringen. Zonder is het moeilijk om met volle kracht door te gaan. Er zijn ook betalingsproblemen naar onderaannemers toe.”

De hoofdaannemer kreeg intussen van de rechtbank een bescherming tegen zijn schuldeisers. Maar Aquafin geeft toe dat het moeilijk blijft om een strikte werkplanning op te stellen. “Het is wel zo dat we ons best gaan doen om tegen het bouwverlof de werf zo veel mogelijk te beperken en een deel te asfalteren. Maar er zullen nog werken na het bouwverlof worden uitgevoerd. We kunnen geen einddatum geven. “

De werken zijn oorspronkelijk op 730.000 euro begroot. Volgens Aquafin is er nu al sprake van een miljoen euro extra. Het stadsbestuur volgt het verdere verloop van de werken op de voet.

(BS/BV)

Nog geen einddatum in zicht voor werken in Boninvest Brugge

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier