Nog geen details over kapitaalverhoging Deceuninck

Redactie KW

Deceuninck laat nog niet in zijn kaarten kijken voor wat betreft de op til zijnde kapitaalverhoging. Dat blijkt donderdag uit een persbericht naar aanleiding van de tweedekwartaalresultaten. Daaruit blijkt voorts dat Deceuninck in het tweede kwartaal opnieuw winstgevend was.

Het bedrijf uit Hooglede-Gits, dat zwaar getroffen werd door de crisis op de wereldwijde bouwmarkt, boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 4,4 miljoen euro, net geen kwart minder dan over dezelfde periode een jaar terug. Dat is een opsteker voor Deceuninck, al werd over het eerste halfjaar wel nog altijd fors verlies geboekt: Deceuninck dook liefst 8,9 miljoen euro (-0,41 euro per aandeel) in het rood, vooral door de kosten (11,2 miljoen euro) verbonden aan een loodzwaar herstructureringsprogramma.

Ter illustratie: in de periode tussen oktober vorig jaar en eind juni
dit jaar zette het bedrijf 449 voltijdse werkkrachten aan de deur, bijna een zesde van het totale personeelsbestand. Voorts sloot Deceuninck in sneltempo vestigingen (vooral in de VS), terwijl andere fabrieken werden samengevoegd.

Op het niveau van de bedrijfskasstroom plukt Deceuninck duidelijk de vruchten van de inspanningen om het mes in de kosten te zetten. Terwijl de omzet in het tweede kwartaal 21,5 procent kelderde tot 137 miljoen euro, ging de recurrente bedrijfskasstroom 10,5 procent vooruit tot 21 miljoen euro.

Wat de al maanden op til zijnde kapitaalverhoging van Deceuninck
betreft, blijft het bedrijf vrij vaag. Deceuninck geeft mee dat de lang
verwachte kapitaalverhoging “in de komende weken” zal worden gelanceerd.

“Deceuninck staat op het punt een overeenkomst rond een globale
schuldherschikking af te sluiten met de groep van bilaterale bankiers en noteholders. De schuldherschikking zal gebeuren onder de vorm van een ‘secured club deal’ met een looptijd van gedeeltelijk 4 en gedeeltelijk 5 jaar. De kost voor de financiële herstructurering bedraagt 6,1 miljoen euro voor de eerste jaarhelft”, aldus nog het persbericht. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier