Nog geen beslissing rond stadion Club Brugge

Redactie KW

Het dossier over het stadion van Club Brugge stond ook vandaag niet op de agenda van de Vlaamse Regering. Die kwam voor het laatst samen dit jaar. En dat betekent dat de bepaling van de locatie voor het nieuwe stadion pas in 2009 valt. En of dat nog vóór de Vlaamse verkiezingen in juni zal zijn, valt af te wachten. Want geen enkele partij durft zich op zo’n zwaar dossier te profileren.

Sinds het Milieu-effectenrapport conform werd verklaard, eind oktober, bleef het oorverdovend stil in het Vlaams Parlement.

De Vlaamse regering kwam vandaag voor het laatst samen dit jaar, en ook nu stond het stadiondossier niet op de agenda. “Haast en spoed is zelden goed. ‘t Is vooral van belang dat, als er een locatiekeuze gemaakt wordt, dat die de toets van gerechtelijke procedures kan doorstaan. Wat ik niet wil meemaken is dat we ons nu op de borst kloppen, omdat we snel een nieuwe locatie hebben, en dat er over tien jaar nog geen stadion staat, omdat iedereen blijft ruziemaken. Het is een beslissing die heel zorgvuldig moet genomen worden, en het is nu wachten op een initiatief van collega Dirk Van Mechelen, die Ruimtelijke Ordening doet”, zegt Vlaams minister van Milieu Hilde Crevits.

Van Mechelen, zelf altijd voorstander van de site Loppem, zou nog altijd vasthouden aan die locatie. Maar er blijft grote onenigheid bestaan binnen de regering over de omkadering, en welk soort extra activiteiten er bij het stadion mogen. Vijf maanden vóór de verkiezingen zullen maar weinig partijen zich op zo’n dossier willen profileren.

Op 11 januari is het twee jaar geleden dat Club Brugge de plannen voor een nieuw stadion in Loppem voorstelde, pas op 9 januari komt de Vlaamse Regering opnieuw samen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier