Nog geen beslissing over verdwijnen toeristische borden Diksmuide, Koksijde en Nieuwpoort

Redactie KW

Er is nog geen beslissing genomen over de bruine toeristische borden langs de Vlaamse snelwegen. Dat heeft Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois dinsdag in het Vlaams parlement gezegd in antwoord op een hele reeks opmerkingen en ongeruste vragen over die borden.

Er is de afgelopen dagen en weken wat commotie ontstaan over het verdwijnen van een aantal bruine toeristische borden langs de autowegen. In West-Vlaanderen zag het er naar uit dat Koksijde, Nieuwpoort en Veurne hun borden zouden zien verdwijnen. Centrumsteden als Kortrijk en Roeselare en de regio Brugse Ommeland zouden er dan weer nieuwe krijgen.

Volgens een aantal nieuwe criteria (bv. maximale afstand van 7 kilometer tussen stadscentrum en autosnelweg) en nieuwe afspraken zouden daarbij een aantal borden van steden, regio’s of attracties verdwijnen of van naam veranderen.

Voorbarig

Over heel Vlaanderen, gaande van de kust tot in Alden Biesen, kwamen er kritische opmerkingen op de plannen. Maar volgens minister Bourgeois zijn die ongeruste en kritische reacties voorbarig. De N-VA-minister benadrukte dinsdag in de bevoegde commissie van het Vlaams parlement dat er “ondanks wat er in de pers is verschenen” nog niets beslist is.

Minister Bourgeois wil de zaak verder bestuderen samen met collega minister Hilde Crevits, die via het Agentschap Wegen en Verkeer verantwoordelijk is voor de plaatsen van de borden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier