Nog altijd overlast in uitgaansbuurten Ieper, café-uitbaters vragen maatregelen

29/08/12 om 09:26 - Bijgewerkt om 09:26

Bron: Kw

De uitbaters van de jongerencafés in de Ieperse uitgaansbuurt van de Vis- en Kiekenmarkt vragen maatregelen tegen enkele heethoofden en amokmakers die het uitgaan in de buurt de jongste tijd verpesten door mensen lastig te vallen en vechtpartijen uit te lokken. Jaren geleden waren er ook al problemen. Toen zijn er bewakingscamera's gekomen en ook houdt de politie sindsdien geregeld toezicht. De toestand was ondertussen fel verbeterd en de buurt kreeg een positiever imago. Maar blijkbaar is het schrikeffect van de camerabewaking weggeëbd, want de jongste tijd zijn er weer amokmakers opgedoken, die de klanten en zelfs de cafébazen lastigvallen.

Het gaat volgens de café-uitbaters maar om een klein groepje van hooguit tien gasten. Ze schrikken er niet voor terug om de uitbaters te bedreigen in hun eigen zaak. Eén uitbater werd zelfs lastiggevallen toen hij met zijn hond op de vestingen aan het wandelen was.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!