Nog altijd geen spoor van Michael Vanassche uit Moorsele

01/02/15 om 19:25 - Bijgewerkt om 19:25

Bron: Kw

De hele dag werd door honderd vrijwilligers, agenten van de lokale en federale politie en leden Cel Vermiste Personen gezocht naar de vermiste student Michael Vanassche uit Moorsele. Omstreeks 18 uur bij het invallen van de avond werd de actie stopgezet. Er was nog geen spoor van de jonge man.

Nog altijd geen spoor van Michael Vanassche uit Moorsele

Mensen, jong en oud, die zich vrijwillig aanboden om mee te helpen zoeken werden in kleine groepjes van een tiental personen opgesplitst en met politievoertuigen ter plekke gebracht om een vooraf afgebakende zone te voet uit te kammen. Enkelen boden zich zelfs met een hond aan om te speuren. De oevers van het hele traject van de Heulebeek in de regio tot in Harelbeke, waar de beek in de Leie uitmondt, werden afgezocht. Met een rubberboot peilden politie, duikers en Civiele Bescherming in het water.

Nog andere vrijwilligers legden te voet de afstand van het ontmoetingscentrum OC De Vonke in Heule, waar de fuif plaats greep, tot in Moorsele, de woonplaats van Michael Vanassche, af. Er werd gezocht in de grachten, in voortuintjes van woningen, achter hagen en stukken weiland.

Nog altijd geen spoor van Michael Vanassche uit Moorsele


Zijn vader Thierry Vanassche werd samen met nog andere familieleden en vrienden opgevangen in een zaaltje in OC De Vonke, dat als crisiscentrum was ingericht. Ook Wout Maddens, vervangend burgemeester van Kortrijk, en de Wevelgemse burgemeester Jan Seynhaeve kwamen zich van de situatie gewissen en onderhielden zich met de familie. Stefaan Vanassche uit Rekkem, broer van vader Thierry, weet te vertellen dat de 16-jarige zus van Michael op dezelfde fuif aanwezig was. Het meisje werd later op een afgesproken uur door haar vader opgehaald. Broer Michael Vanassche zou met de fiets huiswaarts keren. Nog volgens oom Stefaan Vanassche zou zijn neef Michael onwel geworden zijn en zich op een bepaald ogenblik naar de toiletten hebben begeven. Sindsdien zouden zijn zus en zijn vrienden hem niet meer hebben gezien.

Nog altijd geen spoor van Michael Vanassche uit Moorsele


Toen vader Thierry Vanassche zaterdagochtend omstreeks 6 uur merkte dat Michael niet in zijn bed leg, werd alarm geslagen. De ouders belden onmiddellijk familieleden en enkele vrienden op. Ze gingen onmiddellijk zoeken. Intussen werd ook druk gecommuniceerd via de sociale media. Nog dezelfde ochtend in alle vroegte werd naar Michael Vanassche gezocht, zelfs tot in zijn 'kot' in Gent. Het laatste signaal van de gsm van de vermiste student werd opgevangen door de mast in Heule. Daarna ontbrak elke verbinding. Volgens het parket werd de gsm van Michael Vanassche handmatig uitgeschakeld.

Nog altijd geen spoor van Michael Vanassche uit Moorsele


Gerry Van Loock, woordvoerder van de Cel Vermiste Personen deelde kort na het beëindigen van de zoekactie op zondagavond mee dat nog alle mogelijkheden open blijven. "De hoofdhypothese is een ongeval", aldus Gerry Van Loock. "Nog een mogelijkheid is dat de jongeman vrijwillig is vertrokken. Derde piste is dat hij het slachtoffer werd van een derde of meerdere derden die geweld op hem pleegden."

Er liepen ook heel wat tips via de sociale media binnen. Die wordt een na een onderzocht. Morgen worden de zoekactie hervat.

(JPT-foto's JPT/LO)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!