Nog altijd geen extra doortrekkersterreinen in West-Vlaanderen

Redactie KW

Het dossier van de doortrekkersterreinen in onze provincie blijft maar aanslepen. Vlaanderen verwacht dat elke centrumstad en Ieper zo’n terrein aanleggen. In haar structuurplan gaf de provincie aan de vijf steden de mogelijkheid iets te realiseren. Maar alleen Kortrijk heeft dat effectief al gedaan. Brugge en Oostende proberen de boot zo lang mogelijk af te houden.

Op het Bijzondere Plan van Aanleg is de mogelijke aanleg van een doortrekkersterrein naast het provinciedomein Raversijde in Oostende voorzien. Daarvoor moet de stad de grond van de provincie overkopen. Weliswaar met steun van Vlaanderen en de provincie zelf. Maar de stad voelt zich naar eigen zeggen niet geroepen. De burgemeester reageert liever niet voor de camera, maar zegt dat de druk nu al hoog ligt in de stad aan zee en dat een doortrekkersterrein de bevolking nog meer zou belasten. De provincie dringt toch aan om stappen te zetten.

Weinig beweging

Ook in Brugge lijkt er maar weinig beweging in het dossier. De voorgestelde locatie komt in het gedrang omdat Elia er een station wil bouwen waar de energie van de windmolens op zee aan land komt. Kortrijk blijft dus voorlopig de enige West-Vlaamse stad met een doortrekkersterrein en het ziet er naar uit dat het nog een tijdje zo zal blijven. In Roeselare komt het punt volgende maand op de gemeenteraad. Daar denkt men aan locatie langs de Diksmuidsestweenweg, maar de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening heeft vragen bij die locatie.In Ieper is nog helemaal niets voorzien.

(T.N./A.D.)

Nog altijd geen extra doortrekkersterreinen in West-Vlaanderen

Bekijk hier de reportage

Nog altijd geen extra doortrekkersterreinen in West-Vlaanderen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier