Noémie Happart wordt in Knokke-Heist Miss België 2013

Redactie KW

Noémie Happart is de nieuwe Miss België. Zij haalde het van 19 andere meisjes in de finale in het Casino van Knokke-Heist.

De nieuwe Miss België komt uit het Waalse Grâce-Hollogne, is 19 jaar en luistert naar de naam Noémie Happart. Dat ze bij de topkandidaten hoorde, bleek al snel want na een korte presentatie werd ze al Miss Sport en verzekerde zich snel van een stek in de top-15.

In een korte quiz maakte Leen Geysen de beste indruk op kijkend België. Ze werd daarvoor beloond, want ze mocht met Shérine Dandoy, Melissa Vingerhoed, Kelly Gheerardyns en Noémie Happart naar de laatste vijf. Na enkele persoonlijke vraagjes hakte de jury, met voorzitster Darline Devos, de knoop door en ging de keuze dus naar Noémie Happart die Laura Beyne opvolgt als Miss België. Melissa Vingerhoed (21) uit Ottenburg strandde op de derde plaats, Shérine Dandoy (21) uit Sclayn werd eerste eredame.

Glimlach

De kersverse Miss België kon niet zeggen wat de jury heeft overtuigd voor haar te kiezen. “Misschien heeft mijn glimlach het hem wel gedaan”, lachte ze kort na de slotshow. “Uiteraard ben ik gelukkig. Ik weet niet wat zeggen”, luidden de eerste woorden van 19-jarige schone uit het Luikse Grâce-Hollogne. “Ik hoorde de voorbije dagen nu en dan eens mijn naam passeren, maar nu ben ik effectief Miss België.”

West-Vlaamse kandidates

Voor het eerst werden ook troostprijzen uitgereikt. Zo werd Astrid Vandenberghe uit De Panne Miss Social Media. Shanou Recoulès, onze Miss West-Vlaanderen, won geen enkele prijs.

(BS/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier