NMBS vervoerde woensdag 40.000 reizigers naar de kust

Redactie KW

Zo’n 40.000 mensen zijn woensdag met de trein afgezakt naar de Belgische kust. Dat is een record voor de NMBS, zo verduidelijkt de spoorwegmaatschappij donderdag in een persbericht. Het grote aantal reizigers is vooral een gevolg van het warme zomerweer.

Bovenop de 213 treinen die op een normale weekdag van en naar de kust rijden, worden deze zomer nog dagelijks 63 bijkomende treinen ingezet. Woensdag moesten echter uitzonderlijk nog acht extra toestellen worden voorzien, om de toestroom van reizigers de baas te kunnen en om de dagjestoeristen in “optimale reisomstandigheden” naar hun bestemming te brengen, zo meldt de NMBS.

De toevloed aan reizigers is donderdag licht afgenomen, wellicht omdat er later op dag onweer wordt voorspeld. “De treinen blijven wel goed gevuld”, benadrukt de spoorwegmaatschappij. Ook nu werden er al extra treinen ingezet: één richting Oostende en één richting Blankenberge.

Overigens zitten ook de treinen in de andere richting vaak erg vol.
Tienduizenden jongeren maken immers van het spoor gebruik om af te reizen naar Pukkelpop. Voor dat muziekfestival worden ook extra pendeltreinen ingezet tussen Hasselt en Genk. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier