NMBS: vakbond Bombardier blij maar niet euforisch

Redactie KW

“We zijn blij maar niet euforisch” zegt Luc Logghe van ACV-metaal over de bestelling van 72 nieuwe dubbeldekrijtuigen voor de NMBS bij Bombardier-Alstom.

Het contract zal worden uitgevoerd in de vestiging in Brugge. “Door dit contract krijgen 100 arbeiders werk gedurende bijna twee jaar. Maar het verlies van het contract voor de treinen van het Gewestelijk Expresnet (GEN) Brussel wordt daarmee zeker niet gecompenseerd.”

Gisterenavond vond in Brugge de jaarlijkse personeelshulde plaats bij Bombardier Transportation. “Dit goede nieuws heeft het feest extra ondersteund maar we vergeten niet dat we het jongste jaar acht procent hebben ingeleverd omdat we aan het tarief van Siemens moeten werken. Voor de bedienden in de ontwikkeling heeft de bijbestelling voor de NMBS ook maar weinig effect.”

Project X

Het contract voor de 72 nieuwe treinen zal volgens Luc Logghe wel helpen om de diepe put in het orderboek tussen begin 2010 en eind 2011 te verlichten. Samen met de bestelling van 20 trams voor Genève moet dit de schade beperken. Nu werken bij Bombardier Transportation circa 400 arbeiders. In de dalperiode zal dat aantal dalen tot circa 100.

Het personeel en de vakbonden bij Bombardier Transportation in Brugge blijven ook uitkijken naar het beloofde project X. Dat project moet vanaf half 2011 de tewerkstelling opnieuw helpen optrekken naar 350 voltijdse equivalenten. Vanaf 2011 gaat ook de productie voor Siemens/GEN van start. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier