NMBS sluit ook loketten in Wevelgem, Zedelgem, Kortemark en Ingelmunster

Redactie KW

De NMBS sluit volgend jaar de loketten in 38 Vlaamse, Brusselse en Waalse stations. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws vrijdag. De maatregel maakt deel uit van een grootscheeps besparingsplan voor de spoorwegmaatschappij. Vandaag/vrijdag vindt een raad van bestuur plaats waar mogelijk knopen worden doorgehakt.

In West-Vlaanderen gaat het om twintig stations: Wevelgem, Zedelgem, Kortemark en Ingelmunster. In de rest van Vlaanderen zijn dat nog Mortsel-Oude God, Zaventem, Merchtem, Erembodegem, Kalmthout, Merelbeke, Buggenhout, Lierde, Dilbeek, Kortenberg, Herzele, Galmaarden, Herne, Viane-Moerbeke, Haaltert en Ede, zegt senator Guido De Padt. In Brussel sluiten de loketten in Schaarbeek en Ukkel-Kalevoet. In Wallonië is het in zestien stations over en uit met biljetten kopen.

Te weinig transacties aan de loketten

De NMBS selecteerde de stations volgens de kranten ‘op basis van het aantal uitgevoerde transacties aan het loket per dag’, ofwel het aantal keren dat een reiziger een ticket koopt. In de getroffen 38 stations gebeurde dat minder dan honderd keer per dag. De loketten in de stations zouden wel pas worden gesloten als er ticketautomaten zijn geïnstalleerd. Ook moet de wachtzaal toegankelijk blijven en moet de NMBS sociaal overleg voeren om de loketbedienden elders onderdak te bieden.

NMBS sluit ook loketten in Wevelgem, Zedelgem, Kortemark en Ingelmunster

Bekijk hier de reportage

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier