NMBS schrapt 12 treinen in West-Vlaanderen

Redactie KW

Vanaf zondag is de nieuwe dienstregeling van de NMBS van kracht. Dat betekent concreet dat een aantal treinen, vooral op de lijn tussen Zeebrugge en Brugge en Kortrijk en Poperinge worden geschrapt. Vanuit verschillende politieke hoeken komt er kritiek op die beslissing. En ook de Bond van Trein Tram en Busgebruikers is niet te spreken over die beslissing.

Het was eerder al aangekondigd, maar nu is het een feit. Vanaf komende zondag zullen een twaalftal treinen in West-Vlaanderen worden geschrapt. Het gaat onder meer om de eerste ochtendtrein op zondag tussen Kortrijk en Rijsel, de vroege trein van Kortrijk naar Poperinge die om half zes vertrekt en de late avondtrein tussen Zeebrugge en Brugge. De bond van Trein Tram en Busgebruikers spreekt van een verschraling van het aanbod.

Schulden

Maar met de beslissing wil de NMBS haar schulden onder controle houden. De energiekosten om die treinen te laten rijden worden door het geringe passagiersaantal niet eens gedekt, luidt het en de reizigers hebben wel alternatieven.

Ook op andere lijnen kan er vanaf zondag wel wat veranderen. De gewijzigde dienstregeling vind je op de website van de NMBS.

(AD/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier