NMBS neemt 400ste M6-rijtuig in ontvangst bij Bombardier

Redactie KW

In aanwezigheid van federaal minister van Overheidsbedrijven Steven Vanackere heeft de NMBS vrijdag bij Bombardier Transportation in Brugge het vierhonderdste M6-rijtuig in ontvangst genomen. De NMBS bestelde er 492 in 1999.

De eerste rijtuigen werden in 2004 geleverd. De laatste moeten in december 2010 op de rails staan. Het contract heeft een waarde van 761 miljoen euro.

De M6-rijtuigen worden volgens de NMBS door haar passagiers gewaardeerd omwille van het ruime interieur en het comfort. De rijtuigen worden in het hele land ingezet. Ze rijden door hun hogere capaciteit vooral op de drukke pendellijnen richting Brussel. De rijtuigen in tweede klasse beschikken over 140 zitplaatsen. Voor Bombardier Transportation is het M6-contract jaren een vaste
waarde geweest voor de tewerkstelling. In de Brugse vestiging werken 800 personen. De tewerkstelling is licht stijgend.

Volgens gedelegeerd bestuurder Marc Descheemaecker van de NMBS is de behoefte aan rijtuigen momenteel ingevuld. Door de crisis zwakt de stijging van het aantal passagiers op het Belgische spoorwegnet immers wat af. Een bijkomende bestelling van M6-rijtuigen is volgens Descheemaecker dan ook niet onmiddellijk aan de orde.

Meer over dit onderwerp? Kijk vanavond naar het journaal van FOCUS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier