NMBS laat zitbanken station Oostende verwijderen door overlast

Redactie KW

Het station Oostende kampt al een tijd met overlast van groepjes mensen die in de stationshal samenkomen om er te roken, drugs te gebruiken en overmatig alcohol te drinken.

“Ze zijn agressief tegenover de reizigers en het stationspersoneel en doen zelfs hun behoeften in de stationshal”, zegt woordvoerder Geert Dierickx van de NMBS . Om dit probleem een halt toe te roepen, nam de NMBS-Holding een aantal preventieve maatregelen. Zo verwijderde de NMBS-Holding alle zitbanken uit de stationshal, werd de grote vuilnisbak aan de stationsingang weggenomen en houdt Securail, de interne veiligheidsdienst van de NMBS-Holding, verhoogd toezicht in het station Oostende. Er is een samenwerking met de lokale politie, de spoorwegpolitie en B-Mobility. Er is deze week nog overleg met het stadsbestuur en de sociale diensten.

Daklozen

“De genomen maatregelen focussen zich niet op het daklozenprobleem, maar enkel op groepjes ordeverstoorders”, meent de woordvoerder. Naar de daklozen toe hanteert de NMBS-Holding een andere aanpak. Het wegnemen van de zitbanken in de stationshal is ook om een tijdelijke maatregel die nog deze week verder wordt geëvalueerd. “De aanpak blijkt echter wel te werken, want de groepjes ordeverstoorders blijven momenteel weg uit het station. Het tijdelijk wegnemen van de zitbanken veroorzaakt ook niet teveel hinder voor de reizigers, aangezien er op de perrons voldoende zitgelegenheid is en het station Oostende een kopstation is, waar de treinen vaak een lange tijd op voorhand aan het perron staan”, aldus nog de NMBS.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier