Nizar Trabelsi in hongerstaking

Redactie KW

Nizar Trabelsi, die in 2004 werd veroordeeld voor het plannen van een aanslag op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel, is sinds 18 december in hongerstaking. Volgens zijn advocaat is hij erg verzwakt.

Nizar Trabelsi verbleef in de gevangenis van Nijvel van november 2007 tot november 2008. Op 22 november werd hij overgebracht naar Itter, waar hij op 18 december opnieuw vertrok richting Brugge. Daar verblijft hij in de best beveiligde vleugel, omdat Trabelsi samen met enkele medegevangenen een ontsnappingspoging zou hebben voorbereid.

Ook Marc Dutroux verbleef in de gevangenis van Itter, maar die werd op 22 december overgebracht naar Nijvel. Trabelsi zou doodsbedreigingen hebben geuit aan het adres van Dutroux.

Sinds 18 december is de veroordeelde terrorist in hongerstaking, om te protesteren tegen de hoge veiligheidsmaatregelen. Over de mogelijke bedreigingen aan het adres van Dutroux kan advocaat Marc Nève niets kwijt. “Alles wat ik weet, is dat de verhuizing van Itter naar Brugge niets te maken heeft met Marc Dutroux. Daarenboven denk ik niet dat mijn cliënt ooit contact heeft gehad met Dutroux.”

Op 19 januari beslist de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling of Trabelsi wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Daar wordt hij verdacht van onder meer terrorisme en bendevorming. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier