Nieuwste installatie Koen Vanmechelen in Knokke-Heist

Redactie KW

In Absolute Art Gallery in Knokke-Heist loopt een nieuwe tentoonstelling met werk van Koen Vanmechelen. De Belgische kunstenaar met internationale faam is al jaren in de weer met zijn Cosmopolitan Chicken Project. Dat is een kweekproject met kippen waarmee hij een brug slaat tussen kunst en wetenschap. In Knokke-Heist stelde hij zijn nieuwste installatie voor.

Een haan gebonden op een inox bol die rust in een sokkel. De haan als metafoor voor het menselijk ras, de bol staat voor de kosmos en de sokkel heeft de vorm van een kroon die herinnert aan de christelijke beschaving. De kunst van Koen Vanmechelen past in de huidige context.

KING’S CROWN maakt deel uit van het grote Kosmopolitisch Kippenproject van Koen Vanmechelen. Hij bijt zich al jaren fanatiek vast in dat onderwerp.

Met de Koen Vanmechelen tentoonstelling KING’S CROWN lanceert de galerij ook een nieuw project. Onder de noemer ” DE BACKER GALLERY” wordt meer op hedendaagse kunst gefocust. Yoeri De Backer spreekt van een uitdaging. (BV)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier