Nieuwpoorts stadsbestuur voert betalend parkeren in in Nieuwpoort-Bad

Redactie KW

Nieuwpoort is, naast De Haan, een van de enige badplaatsen aan de kust waar betalend parkeren nog niet is ingevoerd. Daar komt vanaf februari volgend jaar verandering in. „Een duidelijk parkeerbeleid mét betalend parkeren is absoluut noodzakelijk”, stelt burgemeester Roland Crabbe onomwonden.

In een eerste fase voorziet het stadsbestuur twee zones voor betalend parkeren : een zone met de drukke Albert I-laan en de Lombardsijdestraat, waar maximum drie uur parkeren mogelijk zal zijn, en een tweede zone die de parking op de Zeedijk, de zijstraten tussen Zeedijk en de Franslaan en de parkeerruimte tussen de Lombardsijdestraat en het oc Ysara bestrijkt en waar voor onbeperkte duur kan geparkeerd worden.

Vanaf 1 april tot 30 september zal iedere dag tussen 10 en 19 uur moeten betaald worden. Tussen 1 oktober en 31 maart is dat tijdens weekends, schoolvakanties en wettelijke feestdagen. In de drukste zone verdwijnen tevens de plaatsen voor gratis bewonersparkeren, maar langs onder meer de Franslaan – gelegen in een niet-betalende zone – worden er bijgecreërd om dat op te vangen.

Hoeveel moet dat nu allemaal kosten ? „Een euro per uur voor het lang parkeren en 0,10 euro per half uur in de zones voor kort parkeren. Inwoners en eigenaars van tweede verblijven kunnen een abonnement aanschaffen die enkel te gebruiken zal zijn in de zone voor lang parkeren. Zo’n abonnement kost op jaarbasis 450 euro, maar men kan die ook voor de duur van een maand of een week kopen. Dokters, paramedici met een praktijk of een wachtdienst in Nieuwpoort, plaatselijke agences en bedrijven die gebouwen onderhouden, kunnen een speciale parkeerkaart van 100 euro aanschaffen en de inwoners van Nieuwpoort kunnen nog steeds een gratis groene bewonerskaart krijgen die enkel kan gebruikt worden in de niet-betalende, afgebakende groene zones voor bewonersparkeren”, aldus nog Roland Crabbe.

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 26 september 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier