Nieuwpoort plaatst speciale borden om zeehonden de nodige rust te gunnen

Redactie KW

De stad Nieuwpoort heeft speciale borden laten plaatsen in de jachthavens, de IJzermonding en de aanloopsteigers en insteekdokken van boten. Doel: zorgen dat de rustende zeehonden niet worden gestoord.

Eerder stonden al op enkele plaatsen blauwe borden in vier talen, maar nu zijn er nog bijkomende borden geplaatst. Op deze borden wordt gevraagd om de rustende zeehonden niet te storen. In de IJzermonding en in de jachthavens van Nieuwpoort zijn soms wel tot vijf zeehonden te spotten.

Ze hebben een voorkeur om uit te rusten op de stenen insteekdokken van de boten, waar dan ook sinds kort speciale waarschuwingsborden zijn geplaatst. Er wordt gevraagd om de rustende zeehonden niet te benaderen. De gewone zeehond wordt steeds vaker aangetroffen aan onze kust, waar ze regelmatig te spotten zijn op golfbrekers en strandhoofden. Ook in jachthavens duiken ze vaker op dan vroeger en storen zich meestal niet aan voorbijvarende boten of wandelaars.

Door het plaatsen van deze borden wil Nieuwpoort de aanwezige zeehonden behouden en de toeristen aanmanen om van op veilige afstand van deze dieren te genieten.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier