Nieuwpoorste Kanaalzwemmer begonnen aan oversteek

Redactie KW

Zwemmer Gilles Velghe (20) uit Nieuwpoort is vannacht om 2 uur Belgische tijd begonnen aan zijn poging om het Kanaal over te steken. Hij wil de kust van Calais deze namiddag tussen 14 en 16 uur bereiken.

Een half jaar lang heeft de jonge Nieuwpoortenaar getraind om zijn jongensdroom te kunnen waarmaken: van Dover naar Calais zwemmen, een afstand van maar liefst 45 kilometer. Hij zou die uitdaging normaal vorige week vrijdag al in de ogen hebben gekeken, maar werd toen teruggefloten omdat er kans was op te veel wind.

Ontgoocheld

“Dat was uiteindelijk helemaal het geval niet, de omstandigheden waren prima”, reageerde Gilles achteraf zichtbaar ontgoocheld. “Maar ik heb de moed niet laten zakken en ik ben er nog altijd helemaal klaar voor, zowel fysiek als moreel.” De Kanaalzwemmer hoopt deze namiddag tussen 14 en 16 uur in Calais aan te komen, waar heel wat vrienden en familieleden hem zullen opwachten.

(WVH)

UPDATE:

Hij is ondertussen aangekomen, na een toptijd van 10 uur en 30 minuten. Daarmee slaagde hij in zijn opzet om de snelste Nieuwpoortse Kanaalzwemmer ooit te zijn. Eerder staken stadsgenoten Steve Mommerency, Franky Musschoot en Mike Sarrazyn het Kanaal al over, maar zij deden dat telkens in minstens twaalf uur.

Lees meer in de Krant van West-Vlaanderen (Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 7 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier