Nieuwe zeesluis voor haven van Zeebrugge

Redactie KW

De haven van Zeebrugge is blij dat de financiering van de nieuwe zeesluis voor de haven rond is. De Vlaamse regering keurde een plan goed om drie nieuwe sluizen te financieren. Naast Zeebrugge krijgen ook de havens van Antwerpen en Gent een nieuwe zeesluis. Het gaat om enorme projecten, met enorme budgetten. Voor Zeebrugge alleen al kost de nieuwe sluis bijna een half miljard euro.

2 miljard euro; dat is het bijzonder grote budget dat de Vlaamse Regering voorziet om drie nieuwe sluizen te bouwen, in Antwerpen, Gent en ook Zeebrugge. Een vierde van dat bedrag of bijna een half miljard Euro is voor Zeebrugge bestemd.

Ship-project

“Dat zijn bijzonder grote werken, maar het is van belang dat de Zeebrugse haven goed maritiem toegankelijk is, dat boten daar makkelijk kunnen binnenvaren en daarvoor is de nieuwe sluis absoluut noodzakelijk. Maar het kadert ook in een groter geheel: in het Ship-project, dat de hele reorganisatie wil doen in dat havengebied”, zegt minister Hilde Crevits.

Het havenbestuur is blij dat de Vlaamse Regering een plan van aanpak heeft goedgekeurd voor de sluizen. Voorzitter Joachim Coens wil nu graag snel met alle betrokken instanties samenzitten om het hele project te bespreken.

De bouw van de nieuwe zeesluis zal ten vroegste in 2014 starten. (EV)

-Kijk vanavond vanaf 18 uur naar het nieuws op Focus voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier