Nieuwe woonzorgsite Lichtervelde officieel geopend

Redactie KW

In Lichtervelde is zaterdag de nieuwe woonzorgsite officieel geopend. Op de site zijn het dienstencentrum, het Sociaal Huis en het nieuwe woonzorgcentrum gevestigd.

De nieuwe woonzorgsite in Lichtervelde werd op zaterdag 2 juni officieel ingehuldigd. De site omvat dienstencentrum De Ploeg, het Sociaal Huis en woonzorgcentrum ‘t Hof, vroeger bekend als rusthuis Sint-Jozef.

Uitbreiding

Dankzij de nieuwbouw breidde het woonzorgcentrum uit van 64 naar 75 wooneenheden, inclusief drie inleunwoningen. Dat zijn woningen die bestemd zijn voor koppels van wie een van beiden zwaar zorgbehoevend is.

Uniek en kenmerkend voor het nieuwe woonzorgcentrum zijn de leefsferen waarin het centrum opgedeeld is. Die moeten bijdragen tot wat de leuze van het nieuwe WZC geworden is: “geen tijd toevoegen aan het leven, maar leven toevoegen aan de tijd.”

Op de site is ook plaats voor werken van de lokale kunstenaars Ron Deblaere, Maarten Wydooghe en Nick Ervinck.

Tussenstop

Naast de lokale politici waren ook gedeputeerde Dirk De fauw en Vlaams minister-president Kris Peeters van de partij. Die laatste kon niet lang in Lichtervelde blijven, want vertrok later op de dag nog naar Israël.

(TV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier