Nieuwe wending in dossier uitbreiding bib in Izegem

Redactie KW

Tijdens de bespreking van het stadsbudget 2011 op de gemeenteraad maandag toverde financieschepen Frank Duhamel (SP.A) nog een wit konijn uit zijn hoed : hij kondigde aan dat de stad twee uur voor de zitting nog de kans gekregen had om een optie te nemen op twee panden in de Ketelstraat. Als die aankoop doorgaat, zullen de plannen voor de uitbreiding van de stadsbibliotheek moeten veranderen.

Het gaat om de panden aan de Ketelstraat 1 en 3, waar Ronald Vandommele tot voor kort tearoom Bolhoed en een saunahuis openhield. De meerderheid ziet in de panden de ideale gelegenheid om de bieb uit breiden, maar wil niet elke prijs betalen.

Aangezien het om een opportuniteit ging die zich plots voordeed, stond de aankoop niet op de agenda van de raadszitting. Bij hoogdringendheid werd het punt toegevoegd. De oppositieleden vroegen en kregen een korte schorsing om zich te beraden. Ze konden zich vinden in de eventuele aankoop, maar vroegen om de huidige plannen van de bibuitbreiding ‘on hold’ te zetten. (WVS)

Lees het volledige gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Izegem) van vrijdag 24 december 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier