Nieuwe weg naar Plopsaland

Redactie KW

Rond Adinkerke komt er een nieuwe weg voor het verkeer naar Plopsaland en De Panne. De huidige situatie zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties en urenlange files. In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen is een structurele oplossing uitgewerkt.

Vooral de files in de weekends en tijdens de vakanties naar Plopsaland en het strand van De Panne maken Adinkerke onleefbaar. Op piekmomenten staan er zelfs files tot op de E 40. De Stationstraat en de De Pannelaan kan die verkeersstroom niet aan. Nu komt er een omleiding om de druk op het centrum van Adinkerke te ontlasten. Het verkeer zou niet langer door het dorp zelf moeten gaan en dat zou de leefbaarheid en veiligheid moeten verbeteren.

Het is de bedoeling om het doorgaand en lokale verkeer van elkaar te scheiden. Dat betekent dat de De Pannelaan en de Stationstraat worden losgekoppeld van de toeristische verkeersstroom.

De Panne is al lang vragende partij voor een structurele oplossing. Maatregelen als langere op en afritten, een extra rijstrook tussen de snelweg en Adinkerke en het verkeer afleiden langs Veurne halen niks uit. Op piekmomenten rijden tot 1.000 auto’s per uur door de dorpskern van Adinkerke.

(bv/ld)

Meer vanavond in het nieuws van Focus vanaf 18 uur en klokvast om 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier