Nieuwe waterzuiveringsinstallatie voor rioolwater

Redactie KW

In Lo is er sinds kort een nieuwe waterzuiveringsinstallatie voor rioolwater. In de gloednieuwe installatie wordt afvalwater van Lo en ook een deel van het water van Alveringem en Pollinckhove gezuiverd. Vanaf 18 uur kan iedereen een kijkje komen nemen en krijg je uitleg over hoe hier van vuil water schoon water wordt gemaakt.

Vlaanderen telt pakweg 220 rioolafvalwaterzuiveringsinstallaties. Deze hier in Lo behoort met een capaciteit van 2.000 inwoners tot de kleinste. Ze is onbemand en wordt met de computer bediend vanuit Wulpen. De installatie staat op de plek waar vroeger de melkerij van Lo stond. De oude installatie dateerde al van 1976. De Vlaamse overheid investeerde bijna anderhalf miljoen in het nieuwe complex.

“Wij zuiveren het water op versneld tempo zoals het in de beken zou gebeuren”, zegt Patrick Vantroyen van Aquafin. “We geven extra zuurstof aan micro-organismen en aan bacteriën die in het in afvalwater zitten en in de installatie. Zo zuiveren we het water. Het water dat gezuiverd is wordt geloosd in de Oostwandelaarsbeek”. (Focus-WTV)

Meer over dit onderwerp? Klik op VIDEO!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier