Nieuwe voorzitter Waregem Winkelstad wil dat alle straatcomités aan één touw trekken

Het nieuwe bestuur van Handelaars Waregem Winkelstad. Achteraan v.l.n.r.: Dominique Vervaeke, Elise De Preestere, Stefaan Lorrez, Didier Schmidt en schepen van Lokale Economie Kristof Chanterie. Vooraan v.l.n.r.: Jan Callens en Henri Van Cauwenberghe (erevoorzitters), Hans Maddelein (voorzitter) en Alexander Leroy.
Redactie KW

Opticien Hans Maddelein is de nieuwe voorzitter van vzw Handelaars Waregem Winkelstad in opvolging van Henri Van Cauwenberghe. Er gaat ook een nieuw bestuur aan de slag waarin alle straatcomités van het winkelcentrum vertegenwoordigd zijn.

“Begin dit jaar hebben de verschillende straatcomités een samenwerkingsovereenkomst afgesloten om als één orgaan de winkelstad Waregem te promoten”, aldus de 48-jarige Hans Maddelein, die van 2006 tot 2013 voorzitter was van Unizo Waregem.

Expertise delen

Aangezien Henri Van Cauwenberghe zijn voorzittersstoel al enige tijd vacant had gesteld, mag het duidelijk zijn dat de kandidaten niet stonden te springen om de fakkel over te nemen. Waarom Hans dan wel? “Ik wou me na mijn termijn als Unizovoorzitter blijven inzetten voor onze stad en zijn vele ondernemers. Het was jammer geweest mocht de expertise die ik de voorbije jaren heb opgedaan verloren zijn gegaan”, aldus nog Maddelein.

Nieuw logo

De vzw stelde meteen ook een nieuw logo en vlaggen voor die de winkelstraten zullen sieren. “De straatcomités reageren enthousiast op de nieuwe koers die we varen. Alle beslissingen zullen in de toekomst democratisch overlegd worden en alle evenementen die we organiseren zullen voortaan op het volledige centrum gericht zijn, dus zal de braderie niet meer alleen op de Stormestraat focussen. We werken nu ook met één boekhouding. Het jaarbudget voor de evenementen wordt verdubbeld”, zegt de nieuwe voorzitter nog. Hoe groot die som dan wel mag zijn, wou niemand verduidelijken.

Eerste evenement van de newlook Handelaars Waregem Winkelstad wordt Waregem in de kijker in het weekend van 6, 7 en 8 maart.

(TVW- foto HDV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver van vrijdag 27 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier