Nieuwe Voka-voorzitter Michel Delbaere uit Ooigem zet in op efficiëntie

Redactie KW

Welvaart creëren is de belangrijkste prioriteit voor de nieuwe Voka-voorzitter Michel Delbaere. Hoe efficiënter dat kan gebeuren, hoe beter, is de leuze van de nieuwe voorzitter van de Vlaamse werkgeversorganisatie.

Delbaere volgt Luc De Bruyckere op als voorzitter van Voka. Volgende maandag wordt de fakkel officieel doorgegeven. Vandaag gaf Delbaere, die oprichter en gedelegeerd bestuurder is van de West-Vlaamse voedingsgroep Crop’s, uit Ooigem bij Wielsbeke,- toelichting bij zijn plannen.

Binnen zijn bedrijf huldigt Delbaere het principe “form follows function”, een lijn die hij ook binnen Voka wil doortrekken. Dat vertaalt zich ook in zijn standpunten rond de staatshervorming en Vlaamse bevoegdheden. Net als zijn voorgangers heeft Michel Delbaere een sterke Vlaamse reflex. Hij zegt dan ook geen neen tegen meer Vlaamse bevoegdheden, maar hij wil vooral dat die bevoegdheden homogeen zijn. “Meer bevoegdheden, ok. Maar hangen ze samen en kunnen we er iets mee bereiken?”, aldus de nieuwe Voka-voorzitter. “We pleiten voor eenvoud, efficiëntie en transparantie”.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier