Nieuwe vleugel internaat Ter Tuine officieel geopend in Ieper

Redactie KW

In Ieper is de nieuwe vleugel van het internaat ‘Ter Tuine’ van de 5 vrije secundaire scholen van Ieper officieel geopend. Dit internaat bevindt zich in het Technisch Instituut Heilige Familie in de Eigenheerdstraat.

Het internaat werd vorig schooljaar geopend. Er was meteen grote interesse, zodat aan een uitbreiding gedacht werd. De nieuwe vleugel was evenwel nog niet instapklaar bij het begin van het schooljaar. Met als gevolg dat 11 internen het eerste trimester en de eerste weken van het tweede trimester in een nabij gelegen Bed & Breakfast moesten overnachten. De 11 internen zijn blij dat hun kamers in de nieuwe vleugel klaar zijn: elke avond en elke ochtend moeten verhuizen vonden ze niet zo leuk.

Groei

De nieuwe vleugel telt 13 kamers en 18 bedden. De werken hebben ruim 350.000 euro gekost. Er zijn nu in totaal 28 leerlingen in het internaat Ter Tuine. De bedoeling is om nog te groeien tot minstens 40 internen. Want dan kan het internaat als afzonderlijke entiteit worden beschouwd en gesubsidieerd. Nu is het nog een bij-afdeling van het vrij internaat van Poperinge.

(BS/PL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier