Nieuwe vissersboot Nieuwpoort vangt 3,5 kg tong bij debuut

Redactie KW

De Vlaamse vissersvloot heeft er een boot bij. De N22 Mayra – Lisa verkocht maandag zijn eerste vangst en werd dinsdag officieel gedoopt. Opvallend groot was de vangst niet, met 3,5 kg tong, maar gelukkig levert de vis momenteel recordprijzen op.

Eigenaar van de nieuwe boot is de bekende rederij Dezutter van Oostduinkerke. Marc Dezutter is al van 1961 in de visserij actief. Marc en zoon Peter Dezutter reisden enige tijd geleden heel IJsland af om verfrissende ideeën op te doen en kwamen tot de vaststelling dat kleine vaartuigen waarmee duurzaam en passief gevist wordt meer en meer de plaats innemen van de grote treilers. “Met visreizen van twee tot drie dagen wordt de kwaliteit van de aangevoerde vis flink verbeterd,” zeggen ze. “Wij kiezen resoluut voor duurzame visserij en binden de strijd tegen aquacultuur aan.”

Mayra – Lisa

In IJsland werd een nieuw schip gebouwd. De boot is van polyester gemaakt en kreeg de naam Mayra – Lisa, naar de twee kleindochters. Maandagochtend werd de eerste vangst verkocht. Vishandel Mare Nostrum van Sint-Idesbald kocht 3,5 kg verse tong tegen de monsterprijs van € 160 per kg.

(DCR)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 27 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier