Nieuwe verzoeningspoging bij Bekaert Zwevegem over ontslagen bedienden en kaderleden

© BELGA
Redactie KW

Donderdagmiddag staat een nieuwe poging op het programma om de kloof tussen de directie en vakbonden van Bekaert te dichten. Vorige maandag haalde een tussenverzoeningspoging met de sociale bemiddelaar niets uit. De vakbonden kunnen zich niet neerleggen bij de twaalf ontslagen die Bekaert vorige week in het zog van zijn kwartaalresultaten aankondigde.

“Vooreerst omdat de de vakbonden bij de ontslagronde van 6 bedienden en evenveel kaderleden over het hoofd werden gezien”, aldus Geert Debevere van ACLVB. “We willen niet dat dat een precedent wordt.” Morgen zitten alle vakbonden, zowel voor bedienden als arbeiders, samen met de directie bij de sociaal bemiddelaar. De vakbonden willen in de eerste plaats de banen redden. “Want dit begint echt op ‘salamipolitiek’ te gelijken”, aldus Karel Hoorelbeke, LBC-secretaris.

Maar de bonden hopen ook eindelijk duidelijkheid te krijgen over wat de toekomst nog zal bieden. “Zolang we daar geen sluitend antwoord op krijgen, zal het vertrouwen bij de werknemer blijven afkalven.”

Hoe de agenda er verder uit zal zien, is nog niet geweten, net zoals nog niet geweten is of de vakbonden ook in de toekomst nog actie zullen voeren. Momenteel staan er nog prik- en langzaamaanacties gepland tot donderdagmiddag in de vestiging van Zwevegem. “Niet in de andere vestigingen. we willen niet al ons kruit verschieten, ook al is de solidariteit er groot”, aldus Hoorelbeke nog.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier