Nieuwe verkeersveiligheidscampagne voor fietsers voorgesteld

Redactie KW

Gouverneur Paul Breyne heeft in Roeselare de verruimde verkeersveiligheidscampagne “Fietstoerisme in Harmonie” voorgesteld. Het is het vervolg op een eerdere campagne die de fietstoeristen een veilige plaats wil bezorgen op de West-Vlaamse wegen. Fietstoerisme in harmonie loopt tot halfweg september.

De lente zit er aan te komen en voor veel West-Vlamingen is dat het ideaal moment om de fiets vanonder het stof te halen voor een tocht. Maar meer fietsers op de weg, betekent ook meer risico’s. Komt daarbij dat de wielertoerist vaak een negatief imago aangemeten krijgt omwille van onhoffelijk rijgedrag. Daarom lanceert gouverneur Breyne de vernieuwde campagne Fietstoerisme in harmonie.

Hoffelijk zijn

Met filmpjes op de regionale tv-zenders Focus-WTV wil de gouverneur, in samenwerking met politie en wielerbonden, fietstoeristen en ook de andere weggebruikers wijzen op de verkeersregels. Het is nodig dat alle weggebruikers hoffelijk zijn. De campagne is vooral sensibiliserend, maar er hangt ook een repressief luik aan vast.

De campagne fietstoerisme in harmonie loopt tot 18 september. Je vindt meer informatie.

(jv/ad)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier