Nieuwe verdachten opgepakt in zaak steekpartij Torhout

© BELGA
Redactie KW

In de zaak rond de steekpartij in Torhout zijn twee nieuwe verdachten opgepakt. Het gaat om een man van 39 en een jongeman van 22. Ze verschijnen morgen voor de raadkamer, die over hun verdere aanhouding zal beslissen. Alles samen zitten nu al vijf verdachten in de cel.

Bij de gewelddadige raid twee weekends geleden in de stationsbuurt van Torhout kwam een jongeman van 21 jaar uit Ichtegem door messteken om het leven. Twee andere mannen raakten zwaargewond. De verdachten maken deel uit van Raw13, een hiphopbende. In de zaak zitten al 3 verdachten in de cel.

De politie pakte maandagavond een 22-jarige man uit de streek van Torhout op. Hij bekende dat hij aanwezig was bij de feiten, maar zegt niks te maken te hebben met de feiten zelf. Dinsdagavond dan volgde de arrestatie van een 39-jarige man, ook uit de streek van Torhout. De man verbleef op een camping in La Roche en werd daar opgepakt. Hij weigert verklaringen af te leggen en mee te werken aan het onderzoek. De man is of was lid van de hiphopbende RAW13.

Morgen beslist de raadkamer over hun verdere aanhouding.

(SV/JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier