Nieuwe veerdienst in gebruik in Nieuwpoort

Redactie KW

VIDEO UPDATE – Langs de havenpromenade in Nieuwpoort is woensdag het nieuwe veer ‘De Nieuwe Visie’ plechtig ingehuldigd. De inhuldiging gebeurde in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits. De veerboot zal voetgangers en fietsers gratis van de ene oever van de havengeul naar de andere meenemen.

De nieuwe veerdienst is een goeie zaak voor wie naar het werk of naar school wil, maar ook voor de vele toeristen aan de kust. ‘De Nieuwe Visie’ is één van de drie veerboten die ontworpen is samen met kunstenaar Roger Raveel. De twee andere veerboten worden al sinds 25 juni ingezet in Oostende. Die nieuwe veerdienst is een groot succes. Op 17 dagen tijd hebben er ongeveer 22.000 mensen de oversteek gemaakt.

Dagelijks

Het nieuwe veer ‘De Nieuwe Visie’ zal dagelijks varen van ‘s morgens tot ‘s avonds en is gratis. De veerboot (15 meter lang en 5 meter breed) kan 50 voetgangers en 20 passagiers met fietsen vervoeren. Het veer is toegankelijk voor mensen met een beperking en veilig voor gezinnen met jonge kinderen.

Nieuwe veerdienst in gebruik in Nieuwpoort

Bekijk hier de reportage

(BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS, vanaf 18 uur. Meer ook in de Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier