Nieuwe veemarkt zal 15 miljoen kosten

Redactie KW

Maandagavond 1 september zet de Ieperse gemeenteraad het licht op groen voor de bouw van het nieuwe cultureel annex jeugdcentrum op de terreinen van de vroegere veemarkt. Geraamde kostprijs : 15 miljoen euro.

Het nieuwe complex wordt gefinancierd met de formule van PPS (Publiek- Privaatrechterlijke Samenwerking). De raad moet kiezen tussen de twee nog overgebleven dossiers van privé-investeerders. Al lijkt het een evidente keuze te zullen worden, aangezien aan het ene dossier een kostprijs van boven de 20 miljoen euro vasthangt, en het andere ‘maar’ 15 miljoen euro als kostprijs vooropstelt en volgens het stadbestuur ook een stuk beter is qua project.

Na het groene licht van de gemeenteraad heeft de privé-firma tot 15 september de tijd om de bouwaanvraag in te dienen, en na het verkrijgen van de bouwvergunning moeten de werken binnen de 60 dagen worden opgestart. In de praktijk betekent dit dat er na de winter kan worden begonnen en dat de gebouwen er tegen eind 2010 zouden moeten staan.

De buitenaanleg zit niet in dit project begrepen, die komt later met het project ‘heraanleg stationsomgeving’, dat nu ook al in volle voorbereiding is en misschien wel in oktober al op de gemeenteraad komt.

Ondertussen liet de Ieperse jeugdraad al weten absoluut niet gelukkig te zijn met de keuze die zal gemaakt worden. De jeugdraad klaagt over te weinig eigen werkruimtes in het nieuwe complex, een te lage begrenzing van het toegelaten geluidsniveau (85 dB, daar waar men er 100 wil), en een te grote sfeer van geheimzinnigheid rond het dossier wegens de PPS-formule. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier