Nieuwe uitbaters Da Shake willen evenementen organiseren

Redactie KW

In de beruchte discotheek Da Shake in Kortrijk willen nieuwe uitbaters evenementen organiseren. Ze zijn al druk bezig met de verbouwingswerken ook al is er nog geen milieuvergunning. Da Shake kreeg geen nieuwe vergunning meer omwille van de vele zware gewelddadige incidenten.

De voormalige discotheek Da Shake op de Pottelberg in Kortrijk oogt nu erg rommelig. Maar over enkele maanden willen de nieuwe uitbaters uit Heule en Halluin hier de evenementenhal KGB-concept openen, een knipoog naar de Russische geheime dienst. Toch is er nog veel werk voor de boeg. ” Er is niets in orde, de elektriciteit niet, de muziekinstallatie niet, de lichten, de brandveiligheid. Kortrom niets “, zegt Vincent Declercq, de nieuwe uitbater.

Milieuvergunning

De uitbaters hebben ook nog geen milieuvergunning. Er is zelfs nog geen dossier ingediend zo laat de schepen van leefmilieu weten. Ze hebben wel een huurovereenkomst met de eigenaar. “We moeten ook nog een geluidsmeting doen en daardoor heeft het milieudossier wat vertraging opgelopen, maar eerstdaags wordt het ingediend”, zo luidt het.

Buurtbewoners

De vroegere discotheek had allesbehalve een goeie reputatie De nieuwe uitbaters willen KGB verhuren voor ondermeer seminaries en modeshows maar ook voor fuiven en als de zaal vrij is dan wordt het een danscafé. ” Op zich heb ik daar niets op tegen als het maar geen dancing wordt zoals vroeger want daar hadden wij enorm veel overlast van. Het waren vooral Noord-Fransen die kwamen en dat was pure criminaliteit. Er zijn geweerschoten gevallen en elk weekend was hier wel een gevecht voor de deur. Als ze zich beperken tot evenementen e als het geen dancing wordt dan denk ik dat dat wel kan, maar we zijn wel bang”, zegt buurtbewoner Marleen Dekeyzer.

Ook buurvrouw Monique Vandeplassche is niet zo happig : ” Wij hebben veel schrik voor onze nachtrust. Ik weet wel dat je niet in het verleden mag leven, je moet iedereen een kans geven, misschien kunnen we tot een overeenkomst komen”, zegt ze. De uitbaters beseffen dat ze het vertrouwen van de buurt zullen moeten winnen.

(K.B./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Nieuwe uitbaters Da Shake willen evenementen organiseren

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier