Nieuwe uitbater gezocht voor cafetaria sporthal

Redactie KW

Het stadsbestuur en vzw Sport en Recreatie moeten noodgedwongen op zoek naar een nieuwe uitbater voor de cafetaria van de sporthal. Het is de tweede keer in korte tijd dat de uitbater(s) er de brui aan geven.

De gemeenteraad keurde de begroting 2009 van vzw Sport en Recreatie goed. Het geraamde tekort ten laste van de stad bedraagt 111.840 euro. Anthony Dumarey (Open VLD-DIS) stelde zich bij de bespreking van dit punt vragen over de uitbating van de cafetaria bij de sporthal.
„Vorig jaar werd gezocht naar een nieuwe uitbater. De problemen van toen doen zich nu opnieuw voor met de huidige uitbater, die intussen zijn contract heeft opgezegd. De uitbater moet dan ook een maandelijkse huurprijs van 1750 euro ophoesten. Is dat niet te hoog ?”, vroeg Anthony Dumarey zich af.

Op procent werken
„De vorige en de huidige uitbater hebben verschillende problemen. Nu gaat het vooral om persoonlijke problemen. De voorzitter is op dit moment nieuwe kandidaten aan het interviewen, mensen die vorige keer op de lijst stonden. Maar misschien moeten we inderdaad overwegen om opnieuw op procent te werken”, gaf Sportschepen Isabelle Capelle (CD&V) mee.

Volgens burgemeester Ignace Dereeper (CD&V) is de hoofdreden van het falen, het feit dat één persoon alleen de uitbating niet aankan.
Ondertussen gaat het met de publiciteitsborden in de sporthal de goede kant uit. Deze maand zijn er weer vier nieuwe klanten. Volgens Isabelle Capelle is het aantal publiciteitsborden verdubbeld sinds 2007. (MME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier